انواع ویزای استرالیا
انواع ویزای استرالیا:
ویزای اقامت دائم از طریق مهارت و تخصص | Skilled Migration |
مهاجرت از طریق تجارت و سرمایه گذاری | Business Migration |
مهاجرت همسر | Spouse Migration |
مهاجرت والدین | Parent Migration |
مهاجرت آخرین فرد بازمانده | Last Remain Relative |
ویزای دانشجویی | Student Visa |
ویزاهای موقت،دیدار و توریستی | Visitor Visa |
ویزای اقامت دایم یا مهاجرت از طریق مهارت و تخصص:
*مهاجرت از طریق مهارت و تخصص- ویزای کلاس ۱۸۹
این حالت از ویزا بهترین نوع ورود به استرالیا بوده چراکه شما از همان ابتدا با اقامت دائم وارد شده و به هیچ ایالت و شخص یا سازمانی وابسته نیستید ، بدیهی است شما در این حالت می توانید در هر کجای استرالیا که دوست داشته باشید ساکن شوید .
جهت مهاجرت به استرالیا از طریق مهارت و تخصص بایستی مجموع امتیازات شما به ۶۰ برسد که برای این منظور باید دارای شرایط زیر باشید:
۱- سن شما نباید از ۴۴ سال بیشتر باشد.
۲- باید دارای مدرک تحصیلی باشید که نشان دهد شما در رابطه با یک حرفه خاص دوره تئوری گذرانده و در آن زمینه مدرک معتبر دریافت نموده اید. مدارک معتبر می تواند از جمله: مدارک دانشگاهی که دانشگاه و معدل آن مورد تایید مراکز علمی استرالیا باشد، دبپلم فنی حرفه ای هنرستان، دیپلم فنی حرفه ای از موسسات و سازمانهای معتبر دیگر که طول دوره گذرانده شده در آنها بیش از ۹۰۰ ساعت باشد. مدارک کامپیوتر که مربوط به شرکت مایکروسافت و یا دیگرکمپانی های بزرگ کامپیوتری باشد. بنا بر این تنها اینکه بصورت تجربی کاری را آموخته باشید ولی مدرکی در زمینه حرفه خود نداشته باشید جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا کافی نمی باشد. جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت به استرالیا از طریق مدارک مهندسی و یا مهارت های فنی حرفه ای به شما پیشنهاد می نماییم قبل از هر گونه اقدام ، جهت مشاوره رایگان با دفاتر ما تماس حاصل فرمایید.
۳- باید در زمینه یک حرفه سابقه کاری داشته باشید. گواهی سابقه کار شما حتما باید از یک محل کار معتبر بوده و جزئیاتی از قبیل طول مدت استخدام، میزان حقوق و شرح وظایف کارمند حتما باید در گواهی سابقه کار ذکر شده باشند. طول دوره سابقه کار که باید ارائه گردد بسته به رشته تحصیلی شما متفاوت می باشد. برای بعضی از رشته های تحصیلی مثل مدارک فنی حرفه ای حداقل باید ۵ سال سابقه کاری داشته باشید و برای اکثر رشته های دانشگاهی حداقل ۳ سال سابقه کار نیاز می باشد. لطفا توجه داشته باشید که ارائه سابقه کاری صوری جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا به هیچ عنوان توصیه نمی شود. به این دلیل که همیشه این امکان وجود خواهد داشت که سابقه کاری شما از طرف سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا و یا اداره مهاجرت استرالیا استعلام شود و در صورت پیدا کردن هر گونه تناقض و یا نا هماهنگی در سوابق کاری شما، پرونده تان مردود خواهد شد. بنا بر این اگر از طریق سوابق کار صوری اقدام می نمایید به این مسئله اشراف داشته باشید که ریسک این وجود خواهد داشت که پس از استعلام پرونده تان مردود گردد و مسئولیت پذیرفتن این ریسک با خود شما خواهد بود.
۴- استرالیا یک کشور انگلیسی زبان است و توجه داشته باشید که جهت اخذ اقامت این کشور حتما باید زبان انگلیسی خود را تا حدی تقویت نمایید که بتوانید پس از ورود به استرالیا امورات اولیه زندگی خود را انجام دهید و ندانستن زبان انگلیسی برایتان باعث بوجود آمدن مشکل نشود. به همین جهت کشور میزبان هم علاقه دارد شما قبل از ورود تا حدی زبان انگلیسی بلد باشید و قبل از اینکه شما مدرک قبول شدن در امتحان زبان انگلیسی آیلتس IELTS با نمره ۶ یا ۷ را ارائه ندهید، اداره مهاجرت استرالیا به شما اجازه باز کردن پرونده نخواهد داد. در بعضی از رشته ها ی تحصیلی می توانید مدرک آیتلس IELTS را پس از ارزشیابی و معادل سازی مدارکتان ارائه نمایید. اما در بعضی از رشته ها باید از همان اول مدرک آیلتس IELTS خود را همراه با باقی مدارک به سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا ارسال نمایید.
برای مهاجرت و اخذ اقامت استرالیا از طریق مهارت و تخصص بایستی مراحل زیر طی شود:
۱- پیش از هر چیز باید مطمئن شوید که مهارت و تخصص شما در حال حاضر در استرالیا مورد نیاز می باشدکه برای این منظور بایستی لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا را بررسی نمایید . فراموش نکنید که استرالیا به این دلیل اجازه مهاجرت را به شما می دهد که بتوانید وارد بازار کار استرالیا شده و در جهت پیشرفت صنعتی، علمی و اجتماعی آن کشور قدمی بردارید. بنا بر این مشاغلی را که به حد لازم در استرالیا وجود داشته باشد از لیست نیازمندیها حذف خواهد نمود و طبیعتا اگر شغل شما در لیست نباشد نمی توانید اقدامی انجام دهید .
در ضمن هر ایالت و منطقه هم ، هر چند وقت یک بار برای خود یک لیست مشاغل مورد نیاز تهیه می کند که در آن شغلهای مورد نیاز آن ایالت ذکر گردیده اند و ایالتها این لیستها را تقدیم اداره مهاجرت می کنند تا اداره مهاجرت پرونده افرادی که از طریق اسپانسر ایالتی اقدام نموده اند را سریعتر بررسی نماید. پس اولین کاری که باید انجام گردد تطبیق مهارت و تخصص با یکی از این لیستها است. خیلی اوقات مهارت شما ممکن است با هیچکدام از مهارت های عنوان شده در این لیستها مطابقت نداشته باشد اما ما به عنوان وکیل شما بتوانیم با استفاده از علم و تجربیات خود با یکی از مهارتهای مشابه اقدام نماییم.
۲- پس از اینکه مشخص گردید مهارت شما به نحوی با مهارت های خواسته شده در استرالیا همخوانی دارد، باید به دولت استرالیا ثابت گردد که شما واقعا در شغل و حرفه مورد نظر آنها مهارتی را که ادعا می کنید دارا می باشید. این کار از طریق سازمان های ارزشیابی مهارت ها و مدارک تحصیلی در استرالیا انجام می گردد. بنا بر این تخصص شما جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا باید توسط سازمانهای ارزشیابی مدارک تحصیلی در استرالیا مورد ارزیابی، معادلسازی و تایید قرارگیرد.
انجام موفقیت آمیز این مرحله در نتایج باقی مراحل این کار تاثیر بسزایی دارد. لذا مراحل تهیه مدارک بر اساس راه کارهایی که به شما داده می شود شانس موفقیت شما را در پرونده افزایش چشمگیری خواهد داد .به عنوان مثال اگر مهندس هستید ما کمک ها و راهنمایی ما به شما این امکان را می دهد که CDR خود را به بهترین وجه آماده نمایید، اگر فنی حرفه ای هستید تهیه یک گواهی اشتغال کیفی که همه موارد را در بر بگیرد مد نظر خواهد بود ، افراد دیگر هم هر کدام باید موازین مرتبط با حرفه خود راهنمایی و کمک خواهند شد . در این مرحله داشتن وکیل می تواند روند کاری شما را تسریع نموده و از وقوع اشتباهات غیر قابل جبران جلوگیری نماید.
جهت ارزشیابی بعضی از رشته های تحصیلی باید مدرک IELTS را نیز همراه باقی مدارک به سازمانهای ارزشیابی مدارک ارسال نمایید، اما جهت ارزشیابی بعضی دیگر از رشته های تحصیلی نیازی به ارسال مدرک IELTS به سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا نمی باشد.
سازمان های ارزشیابی مدارک در استرالیا با سیستم تحصیلی در ایران کاملا آشنا می باشند. آنها می دانند که که معدل شما از هر کدام از دانشگاه های ایران باید در چه حدی باشد تا فرضا مدرک لیسانس شما با یک مدرک لیسانس در استرالیا مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال مدرک لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه آزاد تهران شمال با معدل ۱۴ به بالا به عنوان مدرک لیسانس عمران در استرالیا در نظر گرفته خواهد شد. اما مدرک لیسانس عمران از دانشگاه آزاد اراک باید معدل آن بالای ۱۸ باشد تا به عنوان مدرک لیسانس مهندسی عمران در استرالیا پذیرفته شود. در بعضی از موارد کمبود معدل می تواند با داشتن سابقه کاری مناسب جبران گردد و در بعضی موارد راه کارهای دیگر و متفاوتی برای افراد با شرایط متفاوت می توان پیدا نمود که در این اوقات داشتن یک وکیل که به همه جوانب کار تسلط داشته و پرونده شما را دلسوزانه پی گیری نماید می تواند خیلی موثر واقع گردد.
بنابر این سازمان های ارزشیابی مدارک در استرالیا با مروری به مجموعه سوابق تحصیلی و کاری شما در می یابند که دانش آکادمیک و یا فنی حرفه ای شما در چه سطحی می باشد. اگر آنها تشخیص دهند که شما به اندازه کافی به حرفه خود مسلط هستید به شما نامه تاییدیه خواهند داد که شما با ارسال آن همراه با باقی مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت استرالیا می توانید درخواست اقامت استرالیا را بنمایید.
معمولا آماده سازی، ارسال و ارزشیابی مدارک در مجموع بین ۳ تا ۴ ماه طول خواهد کشید. البته این مدت زمان می تواند با سرعت بخشیدن در تهیه مدارک کاهش یابد.
۳- اگر مدارک تحصیلی و یا فنی حرفه ای شما توسط سازمانهای ارزشیابی مدارک در استرالیا مثبت ارزشیابی گردید و تاییدیه مورد نظر را کسب نمودید می توانید وارد مرحله بعدی کار شوید. مرحله بعدی بستگی به شیوه اقدام شما جهت مهاجرت به استرالیا دارد.
* مهاجرت از طریق مهارت و تخصص با اسپانسر ایالتی – ویزای کلاس ۱۹۰
خیلی اوقات اتفاق می افتد که افرادی شرایط اولیه را جهت اخذ اقامت دائم استرالیا دارا نمی باشند. یکی ازدلایل رایج که افراد ،واجد الشرایط اخذ اقامت دائم به طور مستقیم نمی باشند کمبود امتیاز و نرسیدن مجموع امتیازات به ۶۰ است. این مسئله همانطور که در بالا ذکر گردید می تواند به دلیل داشتن سن بالا، ضعیف بودن در زبان انگلیسی، نداشتن مهارت کافی در حرفه خود، دارای مهارت در حرفه ای که از طرف استرالیا امتیاز بالایی ندارد و غیره باشد. این دسته از افراد می توانند از راه های غیر مستقیم به اقامت دائم استرالیا دست یابند.شما با استفاده از این روش ۵ امتیاز به جمع امتیازات خود اضافه می نمایید و چنانچه خود دارای ۵۵ امتیاز باشید می توانید از این طریق اقدام نمایید .
دراین روش بایستی درخواستی جهت اخذ اسپانسر به یکی از ایالت های استرالیا که به مهارت فرد احتیاج مبرم دارند ارسال شود که در این صورت باید شغل فرد در لیست اداره مهاجرت آن ایالت وجود داشته باشد.
در صورت بودن شغل در لیست ایالتی و صدور گواهی اسپانسرشیپ از ایالت مورددرخواست به جمع امتیازات شما ۵ امتیاز افزوده می شود و بدین ترتیب اداره مهاجرت به شما اجازه اقامت در آن ایالت و نتیجا مهاجرت به استرالیا را می دهد . البته ایالتهای استرالیا بی دلیل چنین کمکی را به شما نمی نمایند بلکه از شما انتظار دارند در قبال این کمک ، دو سال اول ورودتان به استرالیا را در آن ایالتی که اسپانسر شما شده است زندگی کنید .
بسیاری از ایالتها وقتی اسپانسر فردی می شوند خدمات بسیار عالی ، منظم و از قبل بر نامه ریزی شده ای را در اختیار آن فرد قرار خواهند داد تا آن فرد بتواند از مشکلات اولیه غربت در بدو ورود سریعتر عبور کرده و هر چه سریعتر با جامعه و فرهنگ جدید تطبیق پیدا کند. این حمایت ایالتها تا کنون بسیار مفید بوده و حتی نشان داده است که از داشتن دوست و فامیل و آشنا نیز موثر تر می باشد. وقتی یک ارگان دولتی شما را مورد حمایت قرار می دهد شما دارای یک پشتوانه سیستماتیک و سازمان دهی شده خواهید بود که هدفش این است که هر چه سریعتر شما را وارد بازار کار نموده و از تخصصتان جهت پیشرفت جامعه استفاده نماید که البته این کار باعث می شود شما هم سریعتر به پله های پیشرفت در جامعه جدید قدم بگذارید.
به نظر ما این را می توان یک معامله دو جانبه نامید که در آن سود هر دو طرف در نظر گرفته شده است. به این ترتیب که شما هنگام ورود به استرالیا در شهر و ایالتی ساکن خواهید شد که به نیروی کار ومهارت شما احتیاج دارد بنا براین:
* سریعتر از افرادی که اسپانسر ندارند کارمرتبط با رشته تان را پیدا می کنید .
* به دلیل این که ایالت مربوطه علاقه دارد هر چه سریع تر به ثمره سرمایه گذاری خود روی شما دست یابد، به شما کمک خواهد نمود که وارد بازار کار شده و با به کار گیری مهارت خود در آن ایالت باعث پیشرفت صنعتی، علمی، اجتماعی و فرهنگی آن ایالت بشوید.
* باز هم به دلیل فوق، ایالت مربوطه به شما کمک خواهد نمود که مراحل اولیه تثبیت شدن در کشور جدید را سریع تر پشت سر بگذارید. به همین دلیل در مواردی از قبیل: پیدا کردن محل زندگی مناسب، مدرسه بچه ها (در صورت نیاز)، تقویت زبان انگلیسی خودتان و همسرتان و بچه ها (در صورت داشتن)، تطبیق پیدا کردن با محیط جدید به لحاظ اجتماعی و فرهنگی، پیدا کردن راه و چاه های قانونی و غیر قانونی (البته منظور از غیر قانونی راهنمایی شما جهت شناخت نسبت به کارهایی است که نباید انجام شود) و بسیاری از خدمات دیگر به شما کمکهای شایانی می نماید .
این کمک ها گاها به نظر ما آنقدر جالب و با ارزش می باشند که دوست داریم همه افراد از طریق اسپانسر ایالتی اقدام نمایند. هر چند که خود ما و بسیاری از همکاران ما که در زمینه مهاجرت فعالیت دارند چنین سرویسهایی را برای موکلین خود کم و بیش انجام می دهیم، اما این را بدانید که سرویسهای برنامه ریزی شده، سازمان دهی شده و سیستماتیک از طرف دولت محلی آن منطقه بسیار با ارزش بوده و داشتن یک پشتیبان دولتی مزایای خوبی قلمداد می شود.
لیست مشاغل مورد نیاز ایالتها در هر زمان با توجه به شرایط اقتصادی و بازار کار در ایالت مربوطه بدون اطلاع قبلی تغییر می نماید. این که فرضا ایالت استرالیای جنوبی در حال حاضر به نیروی کار متخصص در زمینه شیمی نیاز دارد، دلیل بر این نیست که ۴ ماه بعد نیز این ایالت افرادی با تخصص شیمی را بپذیرد. پس سعی کنید برنامه خود را طوری تنظیم نمایید که همه کارهایتان حد الامکان به موقع انجام گردد تا به موقع نیز بتوانید از فرصت داشتن یک اسپانسر ایالتی استفاده نمایید.
لطفا توجه داشته باشید که بعضی از اسپانسرهای ایالتی از آنجا که می خواهند مطمئن باشند که شما در بدو ورودتان به ایالتهای آنها دچار مشکل مالی نخواهید شد، و انگیزه کافی جهت ورود به بازار کار را خواهید داشت، زمانی که از آنها تقاضای اسپانسر شدن می نمایید از شما خواهند خواست که نشان دهید تا حد و حدودی توانایی مالی دارید که بتوانید امورات اولیه خود را در آن ایالت بگذرانید.
* مهاجرت (مشروط) از طریق مهارت و تخصص با حمایت یک ناحیه یا اقوام درجه یک – ویزای کلاس ۴۸۹
در این نوع ویزا نیز همانند ویزای ۱۹۰ باید شغل فرد در لیست مشاغل مورد نیاز ناحیه وجود داشته باشد با این تفاوت که در ابتدا به شخص متقاضی ویزای اقامت مشروط سه ساله اعطا می شود و فرد بایستی ۲ سال در ناحیه ای که اسپانسر شده است زندگی کند که در طی آن دو سال یک سال نیز مشغول به کار باشد تا این ویزا منجر به اقامت دائم شود. تویح اینکه بالای ۹۵% پرونده ها در این حالت منجر به اقامت دائم می شوند و این نوع از ویزا به دلیل داشتن شرایط ساده تر از قبیل نمره IELTS پایین تر در بعضی رشته ها و داشتن اولویت بررسی در اداره مهاجرت و نهایی شدن سریعتر پرونده ، بسیار حائز اهمیت و توجه می باشد. در این حالت به شما ۱۰ امتیاز اضافه می شود و در صورتیکه شما حداقل ۵۰ امتیاز از سایر موارد کسب نموده باشید می توانید از این روش اقدام کنید
همچنین اگر یکی از اقوام درجه یک ( پدر – مادر – خواهر – برادر – عمه – عمو – خالی – دایی ) شما و یا همسرتان مقیم یا سیتی زن استرالیا باشند و در یکی از ایالتهای مورد نظر اداره مهاجرت زندگی نمایند ، به مجموع امتیازات شما ۱۰ امتیاز اضافه می نمایند و شما را واجد شرایط اخذ این نوع ویزا می نمایند .
* مهاجرت فارغ التحصیلان خاص – ویزای کلاس ۴۷۶
این نوع ویزا تنها برای فارغ التحصیلان دانشگاههای خاص در نظر گرفته شده است. در ایران فارغ التحصیلان رشته های مهندسی دانشگاههای تهران و امیرکبیر که بیش از دو سال از فارغ التحصیلیشان نگذشته باشد می توانند برای این نوع ویزا اقدام کنند. این ویزا اقامت ۱۸ ماهه را شامل می شود و به شرطی که فرد یک سال در استرالیا کار کند می تواند پس از آن درخواست اقامت دایم بدهد.
* گروه ویزاهای تجاری و سرمایه گذاری:
ویزاهای این گروه به شما اجازه سرمایه گذاری در داخل خاک استرالیا را می دهند و معمولا با اعتبار ۴ ساله صادر می شوند که در پاره ای از موارد نیز امکان تمدید آن به مدت ۲ سال دیگر نیز وجود دارد و شخص متقاضی بایستی حداکثر تا ۲ سال بعد از ورود اقدام به دائر نمودن تجارت موفق بنماید و چنانچه بتواند ۲ سال موفقیت در تجارت مذکور نشان بدهد ، اقامت دائم استرالیا به ایشان و خانوداه اش تعلق می گیرد.
ویزاهای این گروه شامل ۳ نوع ویزا می باشد :
- ویزای کلاس ۱۸۸ یا (Business Innovation and Investment (Provisional) (subclass ۱۸۸
- ویزای کلاس ۸۸۸ یا (Business Innovation and Investment (Permanent) (subclass ۸۸۸
- ویزای کلاس ۱۳۲ یا (Business Talent (Permanent) (subclass ۱۳۲
از موارد ذکر شده فوق معمولا مورد اول به دلیل شرایط ساده تر مورد نظر اکثر متقاضیان می باشد .
برای اخذ این ویزا ( ویزای کلاس ۱۸۸ ) شما بایستی حائز شرایط زیر باشید :
۱٫ داشتن موافقت حمایت یکی از ایالات یا دولت های منطقه ای استرالیا .
۲٫ داشتن کسب و کاری در کشور محل اقامت خود که در ۲ سال مالی از ۴ سال مالی قبل از اعلام درخواست ویزا، گردش مالی سالانه ( فروش) این کسب معادل پانصد هزار دلار استرالیایی (AUD ۵۰۰.۰۰۰ ) بوده و شما صاحب آن کسب باشید.
۳٫ داشتن اموال و دارایی شخصی و تجاری ، معادل هشتصد دلار استرالیایی (AUD ۸۰۰.۰۰۰ ) ، که به طور قانونی به دست آمده باشد. این دارایی ها می تواند مجموع دارایی های شما و همسرتان باشد.
۴٫ کسب امتیاز لازم برای اقدام بر اساس سیستم امتیازی بندی جدید.
۵٫ داشتن آمادگی برای انتقال مبلغ ذکر شده در بند ۳ در مدت ۲ سال پس از ورودتان به استرالیا در جهت راه اندازی کسب مورد نظرتان .
۶٫ سن شما بایستی از کمتر از ۵۵ سال باشد .
۷٫ توانایی زبان انگلیسی شما بایستی در حد IELTS ۵ باشد. (در صورت تمایل به پرداخت هزینه های آموزش زبان انگلیسی در استرالیا دیگر نیازی برای ارائه مدرک IELTS نخواهید داشت).
* گروه ویزاهای تحصیلی:
این گروه از ویزاها شامل ویزاهای موقت می باشند که برای شخص متقاضی و حسب مورد برای یکی از والدین ایشان صادر می گردد و دارنده ویزا می تواند به تحصیل در استرالیا در مقاطع مختلف مبادرت ورزد .
در اکثر موارد دانشجو می تواند پس از اتمام تحصیلات درخواست اقامت دائم نماید.
- ویزای دانش آموزی- ویزای کلاس ۵۷۱
این ویزای برای دانش آموزان و محصلین در نظر گرفته شده است و تا سن ۱۸ سالگی که موفق به اخذ دیپلم دبیرستان گردد اعتبار داشته و تمدید خواهد شد . بدیهی است استطاعت مالی برای پرداخت هزینه ها و داشتن هزینه اولیه در حساب بانکی از شرایط این ویزا می باشد.
- ویزای گاردین- ویزای کلاس ۵۸۰
این ویزا برای پدر یا مادر یا قیم دانش آموز زیر ۱۸ سال در نظر گرفته شده است که می تواند دانش آموز را تا قبل از سن ۱۸ سالگی در استرالیا همراهی نماید و پس از آن بایستی از استرالیا خارج شود مگر آنکه حسب قوانین آن روز شرایط اقدام برای ویزای دیگری را داشته باشد.
- ویزاهای دانشجویی کلاس ۵۷۳ و ۵۷۴
این دو نوع ویزا برای دانشجویان در نظر گرفته شده است. ۵۷۳ برای دانشجویان کارشناسی و ۵۷۴ برای دانشجویان مقاطع بالاتر تحصیلی. فردی که تمایل به تحصیل در استرالیا را دارد بایستی :
۱: از سلامت کامل جسمی برخوردار باشد.
۲: دارای مدرک زبان انگلیسی IELTS Academic با نمره میانگین ۶٫۵ بوده به نحوی که هیچ نمره ای زیر ۶ نداشته باشد و یا بتواند مدرک IBT)TOEFL ) با نمره ۹۰ ارائه نماید .
۳ : اثبات داشتن توانایی مالی برای تحصیل و زندگی در استرالیا به مدت حداقل ۱۸ ماه . این مبلغ عددی حدود ۸۰ میلیون تومان ( برای ۱ نفر ) خواهد بود که بایستی به مدت سه ماه درحسابی موجود باشد و بعد از آن قابل برداشت است. توضیح اینکه شخص ثالث نیز به شرط داشتن این مبلغ در حسابش می تواند اسپانسر شما بشود.
شهریه های دانشگاههای استرالیا در سال بین ۹۰۰۰ تا ۳۲۰۰۰ دلار استرالیا می باشد که این مبلغ با توجه به مقطع تحصیلی، دانشگاه مورد نظر و رشته تحصیلی متغییر خواهد بود .
دانشجویان در حین تحصیل هفته ای ۲۰ ساعت اجازه کار نیمه وقت دارند. و در صورت متاهل بودن همسر ایشان نیز حسب مورد اجازه کار نیمه وقت یا تمام وقت را خواهد داشت.
* گروه ویزاهای موقت و توریستی:
- ویزای توریستی- ویزای کلاس ۶۷۶
این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که قصد سفر به استرالیا برای مدت کوتاه را دارند و هدف سفر آنها گردشگری است. مدت اقامت در استرالیا با این نوع ویزا یک تا سه ماه میباشد. عموماً افرادی حایز امتیاز برای این ویزا می شوند که ۱: سفرهای خارج از کشور زیادی خصوصاً به اروپا داشته باشند. ۲: ترجیحا متاهل باشند. ۳: در استرالیا اقوام نزدیکی داشته باشند که اقامت یا شهروندی استرالیا را دارا باشند. البته عوامل دیگری نیز در صدور این ویزا دخیل خواهند بود .
- ویزای دیدار با اقوام درجه یک ( با اسپانسرشیپ ) – ویزای کلاس ۶۷۹
این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شد ه است که اقوام درجه یک در استرالیا دارند که این اقوام بایستی ثابت کنند که در دو سال گذشته در استرالیا اقامت یا شهروندی داشته ، گردش مالی خوبی دارند ، به دولت مالیات پرداخت کرده اند ، و ضمانتی معادل ۱۰٫۰۰۰ دلار در بانک سپرده بگذارند که مسافر سر موقع به ایران برمی گردد.
- ویزای بیزینس موقت،طولانی مدت – ویزای کلاس ۴۵۷
این ویزا برای تاجرانی است که با استرالیا تجارت می کند و ساکن ایران است و بایستی مرتبا در رفت و آمد باشند. با این نوع ویزا فرد برای چندین بار می تواند به استرالیا وارد و خارج شود.
همچنین اگر کارفرمایی در استرالیا شخصی را رسما استخدام نماید ، می توان از این نوع ویزا برای ورود به استرالیا استفاده نمود . این ویزا قابلیت تبدیل شدن به اقامت دائم را دارد.
- ویزای بیزینس موقت،کوتاه مدت- ویزای کلاس ۴۵۶
این ویزا برای یک بار و فقط به مدت یک ماه اعتبار دارد و عموماً برای شرکت در سمینارها، نمایشگاهها و کنفرانس ها در نظر گرفته شده است.
* ویزای والدین ( اقامت دائم ) – ویزای کلاس ۱۴۳
این ویزا یا اقامت دائم برای والدینی در نظر گرفته شده است که نیمی از فرزندانشان در استرالیا اقامت دایم یا شهروندی دارند. به عنوان مثال والدینی که ۴ فرزند دارند حداقل باید ۲ فرزند آنها مقیم یا شهروند استرالیا باشند و اگر ۵ فرزند دارند حداقل باید ۳ فرزند آنها اقامت دایم یا شهروندی استرالیا را داشته باشند.
* ویزای همسر- ویزای کلاس ۳۰۹
این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که با شخصی ازدواج نموده اند که مقیم یا شهروند استرالیا می باشد. متقاضی در صورتی که دو سال با همسرش در استرالیا زندگی کرد ، اقامت دائم استرالیا را دریافت خواهد نمود.
* ویزای فرزند- ویزای کلاس ۱۰۱
این نوع ویزا برای فرزندانی در نظر گرفته شده که پدر یا مادری با اقامت دایم یا شهروندی استرالیا دارند. متقاضی باید زیر ۱۸ سال سن داشته باشد و در صورتی که بالای ۱۸ سال داشت، دانشجوی تمام وقت و مجرد بوده و ثابت کند که وابسته به پدر یا مادر است.
* ویزای آخرین بازمانده- ویزای کلاس ۱۱۵
این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده که تمامی خانواده درجه یک ایشان ( در صورت متاهل بودن ، خانواده زن و شوهر ) مقیم استرالیا بوده و هیچ فرد یا وابسته ای در ایران نداشته باشند.
* ویزای کارفرمای معین- ویزاهای کلاس ۱۸۶ و ۱۸۷
این ویزا برای افرادی در نظر گرفته می شود که کارفرمایی در استرالیا ایشان را رسما استخدام نموده اند . در صورتیکه آن کارفرما تجارت موفقی داشته باشد و دولت به ایشان اجازه استخدام نیروی کار خارجی را بدهد و همچنین مهارت یا تخصص متقاضی نیز توسط انجمن های مربوطه ارزیابی شود ، اداره مهاجرت استرالیا به متقاضی اقامت دائم اعطا خواهد نمود.