چگونه در سال ۲۰۲۰ برای دانشگاههای کانادا اپلای کنیم
چگونه در سال ۲۰۲۰ برای دانشگاههای کانادا اپلای کنیم؟
خواه هدف شما تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باشد، یا به دنبال محیطی چند فرهنگی با دانشگاههایی معتبر و پرآوازه بگردید، کانادا مقصدی ایده آل به شمار میرود. کانادا با داشتن دانشگاهها و کالجها، موسسات آموزش علوم و هنرهای مختلف فرصتهای بی کرانی را برای ادامهی تحصیل فراهم میکند. جالب است بدانید طبق رتبه بندیهای معتبری چون QS و تایمز ۳۷ دانشگاه کانادا در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. اگر شما هم من جمله علاقه مندان و مشتاقان کانادا و دانشگاههای آن هستید در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوهی اپلای کردن برای دانشگاههای کانادا آشنا شوید.
متوسط شهریه دانشگاه های کانادا چقدر است؟
انتخاب رشتهی مناسب
اولین مرحله این است که با خود روراست باشید و بدانید قصد تحصیل در چه رشتهای را دارید. آیا به MBA علاقه مندید و میخواهید با اخذ مدرک این رشتهی پرطرفدار به برترین شرکتهای جهان راه بیابید؟ یا به علوم انسانی یا پزشکی عشق میورزید و به دنبال مطالعه و تحصیل در این رشتهها هستید؟ خوب است بدانید شما این امکان را دارید که در انواع رشتههای مختلف تجربهی تحصیل در کانادا را داشته باشید.
انتخاب دانشگاه مناسب
همانطور که گفتیم کانادا چند تا از برترین دانشگاههای جهان را در خود جای داده است. از آن میان میتوان به دانشگاههای زیر اشاره کرد:
- دانشگاه بریتیش کلمبیا
- دانشگاه تامپسون ریورز
- دانشگاه تورنتو
- دانشگاه رویال رودز
- دانشگاه براک
- دانشگاه آلبرتا
کسب آمادگی برای اپلای
پس از اینکه فهرست اولیهی دانشگاههای مورد نظر خود را تهیه کردید، باید ببینید آیا این دانشگاهها جزء نهاد آموزش عالی تعیین شده یا به اصطلاح Designated Learning Institution هستند یا خیر. این بدین معنیست که کانادا این دانشگاهها را معتبر میداند یا صرفا مرکزی است برای کلاهبرداری از سادهدلان؟ همچنین، باید به شهریهی تحصیل در کانادا توجه کنید. البته با توجه به ارزانتر بودن دلار کانادا از سایر ارزها مانند دلار آمریکا یا یورو، شهریه و هزینهی تحصیل در کانادا نسبت به هزینهی تحصیل در اروپا یا آمریکا به مراتب ارزانتر است.
اما اگر در پی تحصیل رایگان در کانادا هستید، خبر خوبی برایتان داریم و آن این است که میتوانید از بورسیه و فاند تحصیلی بهره مند شوید. ایران مهاجر در راستای اطلاع رسانی، هر از گاهی بورسیههای دانشگاههای مختلف را معرفی میکند. سپس، باید در نظر داشته باشید که کانادا کشوری دوزبانه است. بنابراین باید از زبانی که رشتهی مورد نظر شما در دانشگاه منتخبتان آموزش داده می شود مطلع باشید و بدانید آیا به زبان انگلیسی است یا فرانسه.
در رابطه با معدل و ریز نمرات باید توجه داشت که این مورد حائز اهمیت کلیدیست. بسیاری از دانشگاهها شرط میکنند که ۷۰% نمرات شما بالای متوسط باشد. بنابراین هر چه نمرات شما بالاتر باشد شانس ثبت نام و پذیرفته شدن در دانشگاه خوب افزایش مییابد. نکتهی دیگر این است که اگر بالای ۲۵ سال سن دارید و از اخذ آخرین مدرک تحصیلی تان بیش از دو سال گذشته، باید بیان کنید که شغلتان چه بوده است و به عبارتی در این مدت اگر مشغول تحصیل نبودهاید به چه کارهای اشتغال داشتهاید.
شرط زبان
دانشجویان بین المللی کانادا میتوانند در انواع رشتهها در سطح فوق لیسانس به هر دو زبان انگلیسی و فرانسه تحصیل کنند. هر یک از آن دو زبان را که انتخاب کنید باید سطح دانش خود در آنها را اثبات نمایید. اصلی ترین آزمونهای زبان انگلیسی که مورد قبول برترین دانشگاههای کاناداست عبارتند از:
- آیلتس
- تافل
- C۱ Advanced
البته برخی از دانشگاهها ممکن است آزمونهای زیر را نیز بپذیرند:
- CAEL
- CanTEST
- MELAB
اما در رابطه با زبان فرانسه نیز نتایج آزمونهای زیر مورد قبول دانشگاههای کاناداست:
- DALF
- DELF
- TEF
- TCF
- TestCan
جمع آوری مدارک مورد نیاز
هر دانشگاه شرایط پذیرش خاص خود را دارد اما مطالبهی اسناد و مدارک زیر بیشتر از همه دیده میشود:
- مدرک تحصیلی
- فرم تکمیل شده درخواست (اپلای)
- رزومه
- انگیزه نامه
- شواهدی دال بر اینکه توان ساپورت مالی خود را طی تحصیل در کانادا دارید
- دو توصیه نامه از اساتیدتان مبنی بر آمادگی تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا دکتری (توصیه نامه از طرف کارفرمایتان هم ممکن است مورد نیاز باشد)
لازم به ذکر است این مدارک باید ترجمهی رسمی شوند و نسخهی ترجمه شده همراه با اصل مدارک ارسال شود.
ددلاین درخواست پذیرش دانشگاههای کانادا
شما به عنوان دانشجوی بین المللی میتوانید برای تحصیل در دانشگاههای کانادا در دو نوبت ثبت نام کنید: ددلاین درخواست پذیرش برای نوبت زمستان اول ماه سپتامبر است.
شرایط اپلای برای لیسانس کانادا
- حداقل معدل سه سال دبیرستان: ١٢
- نمره آیلتس
- جهت ورود مستقیم: آیلتس ۶.۵ و نمرات معادل آن
- جهت ورود مشروط به دوره زبان: بستگی به دانشگاه دارد. گاها نمره آیلتس ۴.۵ یا ۵ و در برخی دیگر از دانشگاهها نیازی به ارائه مدرک زبان نیست.
ثبت نامهای تابستانی در ۱۵ ژانویه برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس و برای دانشجویان مقطع لیسانس زودتر از ان تاریخ آغاز میشود. هر دانشگاه ددلاین خود را تعیین میکند. برای اینکه شانس پذیرش خود را بهبود ببخشید بهتر است درخواست خود را ۸ تا ۱۲ ماه زودتر از آغاز دورهی تحصیلی ارسال کنید. یک تا دو ماه پس از منقضی شدن مهلت درخواستها نامهی رسمی پذیرش خود را از دانشگاه دریافت خواهید کرد.
مراحل نهایی
بسیار خب. شما واجد شرایط بودهاید؛ فرایند اپلای را هم با دقت طی کردید و حالا از طرف یک دانشگاه خوب پذیرفته شدید. تبریک میگوییم! اما چند نکتهی نهایی میماند که باید به آنها هم توجه کنید:
- بیمهی سلامت و خدمات درمانی. مبلغ پوشش داده شده توسط این بیمه بسته به اینکه در کدام یک از استانها و مناطق کانادا هستید فرق میکند.
- دریافت مجوز تحصیلی کانادا یا study permit. بلافاصله پس از دریافت نامهی پذیرش خود برای دریافت این ویزا اقدام کنید تا مطمئن شوید که حق ورود به کانادا را خواهید داشت.
- پس از آن، نوبت به خرید بلیت هواپیما به مقصد کانادا میرسد.
- سپس، وقتی وارد کانادا شدید، باید رسما در دانشگاه ثبت نام کنید تا بتوانید در کلاسها شرکت نمایید.